Ξεκινά η λειτουργία του από το έτος 2018 - 2019

Ο Δήμος Σαρωνικού, στο πλαίσιο των δράσεων για την προώθηση της Δια Βίου Μάθησης, ιδρύει Ανοιχτό Δημοτικό Πανεπιστήμιο, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Είναι μία εξαιρετική κίνηση για Δήμο και κάτι που έλειπε από την περιοχή.

Οι στόχοι και το πλαίσιο λειτουργίας του Ανοιχτού Δημοτικού Πανεπιστημίου παρουσιάστηκαν σε ενημερωτική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 31 Μαΐου στο Αμφιθέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου του Δήμου Σαρωνικού, με ομιλητές τον Δήμαρχο Σαρωνικού, Γιώργο Σωφρόνη, τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Ευάγγελο Σαμπράκο και τον Αναπληρωτή Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Ιωάννη Παραβάντη.

Στόχος της δημιουργίας του Ανοιχτού Δημοτικού Πανεπιστημίου του Δήμου Σαρωνικού είναι να δώσει την ευκαιρία στους δημότες κάθε ηλικίας, να πλουτίσουν τις γνώσεις τους, να αναπτύξουν τις ικανότητές τους, να αποκτήσουν νέες δεξιότητες αλλά και επαφή με νέα γνωστικά πεδία και αντικείμενα της επιστήμης.

Η λειτουργία του νέου φορέα θα ξεκινήσει από το ακαδημαϊκό έτος 2018 – 2019, με κύκλους διαλέξεων σε δύο εξάμηνα. Οι κύκλοι για το πρώτο εξάμηνο θα καλύψουν δύο θεματικές ενότητες, με τα αντικείμενα «Τουρισμός και Φιλοξενία» και «Ψυχολογία, Ψυχοθεραπεία και Αυτογνωσία».

 Η φοίτηση στο Ανοιχτό Δημοτικό Πανεπιστήμιο είναι ελεύθερη και ΔΩΡΕΑΝ για όλους τους πολίτες.

Οι εγγραφές θα ξεκινήσουν από την 1η Σεπτεμβρίου 2018.

 

Στην έναρξη της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος Γιώργος Σωφρόνης, τόνισε μεταξύ άλλων: «Για εμάς στο Δήμο Σαρωνικού, η συμμετοχή στη γνώση, η δυνατότητα για προσωπική ανάπτυξη σε κάθε τομέα, είναι δικαίωμα κάθε πολίτη. Ανεξάρτητα από την κοινωνική και οικονομική του κατάσταση. Ανεξάρτητα από το μορφωτικό επίπεδο και την ηλικία του. Με τη δημιουργία του Δημοτικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου, επιχειρούμε να διασφαλίσουμε αυτό το δικαίωμα. Προσφέροντας σε όλους όσοι ενδιαφέρονται, μια ποιοτική, οργανωμένη επιλογή.»

 

Στη συνέχεια, ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Ιωάννης Παραβάντης, αναφέρθηκε στο θεσμικό πλαίσιο της ανάπτυξης προγραμμάτων Δια Βίου Μάθησης από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Παρουσίασε τα αποτελέσματα ηλεκτρονικής έρευνας που διενεργήθηκε στο Δήμο Σαρωνικού, προκειμένου να αποτυπωθούν οι ανάγκες και οι προτιμήσεις των πολιτών, σχετικά με τη λειτουργία και το περιεχόμενο σπουδών του Δημοτικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου.

 

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 433 επισκέπτες και κανένα μέλος