Με πρωτοβουλία της ΠΕΔΑ

Την προώθηση ένταξης 16 Δήμων της Αττικής στο πρόγραμμα WiFi for Europe (WiFi 4eu) μέσω του οποίου θα αναπτυχθούν δίκτυα WiFi σε πολυσύχναστους χώρους, όπως, πλατείες, πάρκα, δημόσια κτίρια, κ.α., με δωρεάν πρόσβαση των πολιτών στο διαδίκτυο, ανέλαβε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (Π.Ε.Δ.Α.) με απόφαση που ελήφθη στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της.

Ήδη, η προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Π.Ε.Δ.Α., των 16 Δήμων και του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (Ν.Π.Ι.Δ. με υψηλή επιστημονική συγκρότηση, εποπτευόμενο από το Υπουργείο Παιδείας), υπεγράφη και δρομολογήθηκε η διαδικασία σύνταξης των μελετών, βάσει των οποίων θα διεκδικηθεί η χρηματοδότηση για κάθε Δήμο χωριστά.

Αναφερόμενος, ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ.Α., Γιώργος Ιωακειμίδης κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των 16 Δημάρχων στην σκοπιμότητα και τις προκύπτουσες ωφέλειες ένταξης των 16 Δήμων της Αττικής στο πρόγραμμα WiFi for Europe το οποίο, εξελίσσεται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας για την «Κοινωνία του Gigabit 2015», τόνισε, ότι, «ζούμε στην εποχή της υψηλής τεχνολογίας και έχουμε υποχρέωση να αξιοποιούμε κάθε επόμενο βήμα της προς όφελος των συνδημοτών μας. Οι 16 Δήμοι που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Π.Ε.Δ.Α. στερούνται του εξειδικευμένου προσωπικού ή οι υπηρεσίες τους είναι υποστελεχωμένες και χαιρόμαστε γιατί ως συλλογικός φορέας εκπροσώπησης τους, μπορούμε να συμβάλλουμε στην υλοποίηση ενός τόσο, σημαντικού έργου.»

Ο Γ. Ιωακειμίδης ολοκλήρωσε την παρέμβαση του με την επισήμανση ότι, «το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης με το οποίο ξεκινήσαμε τη συνεργασία μας, είναι ένας αξιόπιστος δημόσιος ερευνητικός φορέας και ευελπιστούμε να ανταποκριθεί με επάρκεια στην επιτυχή ολοκλήρωση του έργου.»

Από πλευράς του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, μίλησε ο Διευθυντής του, Δημήτρης Τζοβάρας, ο οποίος και απάντησε σε σειρά ερωτήσεων και επισημάνσεων των 16 Δημάρχων.

Οι Δήμοι που συμμετέχουν στη διεκδίκηση ένταξης τους στο Πρόγραμμα είναι:

Δήμος Μαρκοπούλου Μεσογαίας, Δήμος Ραφήνας - Πικερμίου, Δήμος Γαλατσίου, Δήμος Ωρωπού, Δήμος Σαρωνικού, Δήμος Βύρωνος, Δήμος Μεγαρέων, Δήμος Μάνδρας - Ειδυλλίας, Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Δήμος Σαλαμίνας, Δήμος Περάματος, Δήμος Πετρούπολης, Δήμος Ηρακλείου Αττικής, Δήμος Ασπροπύργου, Δήμος Αίγινας, Δήμος Σπετσών.

«Στην εποχή της ψηφιακής τεχνολογίας, η πρόσβαση στο διαδίκτυο αναγνωρίζεται ως δικαίωμα όλων των πολιτών, ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής ή το εισόδημά τους. Με την υποστήριξη της Π.Ε.Δ.Α. και του Ε.Κ.Ε.Τ.Α., αξιοποιούμε μια σημαντική ευκαιρία για να ενισχύσουμε την ψηφιακή υποδομή του Δήμου Σαρωνικού, να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των δημοτών μας και να εξασφαλίσουμε συνθήκες ισότιμης συμμετοχής στην ψηφιακή κοινωνία» δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Γιώργος Σωφρόνης.

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 263 επισκέπτες και κανένα μέλος