Δεν χαρίζουμε τίποτα στα ξένα και ντόπια «κοράκια»

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Για πάνω από τέσσερα χρόνια Πολίτες απ΄όλα τα Μεσόγεια, συγκεντρωνόμαστε κάθε Τετάρτη 3:30-5:00 το απόγευμα έξω από το Ειρηνοδικείο Κορωπίου και αποτρέπουμε τους πλειστηριασμούς. Ειδικά τα 2,5 τελευταία χρόνια κανένας πλειστηριασμός δεν έγινε στο Κορωπί, με αποτέλεσμα να έχουν σωθεί περιουσίες εκατοντάδων συμπολιτών μας.  

Δεν κάνουμε διαχωρισμό σε λαϊκή και μη περιουσία. Σταματάμε τα πάντα γιατί όλα μας χρειάζονται για την επόμενη μέρα. Δημόσια και ιδιωτική περιουσία είναι για μας κοινωνικό κεφάλαιο απαραίτητο για να πάρουμε την χώρα στα χέρια μας. Το απαξιωμένο ιδιωτικό κεφάλαιο μπορεί να μετατραπεί εδώ και τώρα σε χρήσιμη λαϊκή περιουσία εφόσον το αυτοδιαχειριστούν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, όπως έκαναν στην ΒΙΟΜΕ. Δεν χαρίζουμε τίποτα στα ξένα και ντόπια «κοράκια».

Είναι αλήθεια ότι έχει κερδηθεί μια μάχη. Κυβέρνηση και κάθε λογής λαμόγια που θέλουν ν αρπάξουν περιουσίες για ένα κομμάτι ψωμί, προς το παρόν τουλάχιστον δείχνουν ότι φεύγουν ηττημένοι από τα Ειρηνοδικεία. Αναζητούν διέξοδο στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Όμως και εκεί θα μας βρίσκουν μπροστά τους, όπως στα Ειρηνοδικεία. Όχι μόνο στο Κορωπί, αλλά σε όλη την χώρα. Παντού υπάρχουν Πολίτες & Συλλογικότητες σαν την δική μας. Ο πόλεμος συνεχίζεται & χρειαζόμαστε βοήθεια.

Η επιτυχία του αγώνα μας δεν ήρθε τυχαία. Η ενότητα είναι το όπλο μας. Πολίτες με διαφορετικές διαδρομές, άλλοι σε κόμματα άλλοι όχι, συμμετέχουμε ισότιμα αφήνοντας έξω κομματικές ταυτότητες & κομματικούς διαχωρισμούς & συναποφασίζουμε στην Συνέλευση αμεσοδημοκρατικά, με αντιπαραθέσεις μεν συχνά αλλά με αλληλοσεβασμό πάντα. Χωρίς ηγεμονίσκους & καθοδηγητές παίρνουμε την ευθύνη των αποφάσεών μας συλλογικά και αν κάνουμε κάπου λάθος είμαστε εκεί για να το διορθώσουμε. Επαγγελματίες «κατόχους της αλήθειας» δεν χρειαζόμαστε. Κάποιες φορές κόμματα & οργανώσεις προσπάθησαν να καπελώσουν και να καπηλευτούν τον αγώνα μας αλλά δεν τους το επιτρέψαμε. Γι αυτό και προχωράμε.

Ταυτόχρονα όμως συνειδητοποιούμε τα εξής: Ακόμα κι αν τελικά σώσουμε τα σπίτια μας, η σημασία αυτού του γεγονότος θα είναι μικρή, εφόσον όλη η χώρα βρίσκεται υπό κατοχή και ξεπουλιέται και η κοινωνία είναι υπόδουλη. Ο αγώνας στα Ειρηνοδικεία δεν φτάνει και πρέπει να γενικευτεί.

Το σύστημα της κοινοβουλευτικής ολιγαρχίας στην χώρα δεν αποφασίζει για τίποτα αν δεν έχει την έγκριση των τοκογλύφων δανειστών της παγκόσμιας ελίτ. Κομματικοί μηχανισμοί, παρατάξεις, πολιτικοί παράγοντες θέλουν ένα κίνημα χειραγωγημένο & ελεγχόμενο, ώστε να το χρησιμοποιούν στα παιχνίδια εξουσίας που παίζουν. Προσπαθούν με κάθε τρόπο να μας πείσουν να τους αναθέσουμε ν αποφασίζουν για λογαριασμό μας. Μας αντιμετωπίζουν σαν μάζες ηλιθίων. Αυτές οι αποκρουστικές τακτικές αποθαρρύνουν ανθρώπους που δεν εμπλέκονται σε κόμματα να συμμετέχουν, διασπούν την κοινωνία, συντηρούν τον κομματισμό, τον ελεγχόμενο συνδικαλισμό, τους επαγγελματίες συνδικαλιστές & αποτελούν ανάχωμα και δεκανίκι του σημερινού πολιτικού συστήματος.

Όλα αυτά τα έχουμε βιώσει σαν κοινωνία και είναι καιρός να μπουν στο μουσείο της ιστορίας, γιατί απλά δεν έχουν να μας προσφέρουν τίποτα πια στους αγώνες που πρέπει να δώσουμε. Αγώνες για ν αποτραπούν οι μνημονιακές πολιτικές, για το δίκαιο, την δημοκρατία, την Εθνική και Κοινωνική Απελευθέρωση.

Η ενότητα στην βάση της Κοινωνίας θα είναι η δύναμή μας. Δεν αναθέτουμε σε κανέναν « σωτήρα», κόμμα, παράταξη, ηγέτη, ν’ αποφασίζει για λογαριασμό μας, αλλά ν’ αποφασίζουμε οι ίδιοι ώστε να παίρνουμε και την ευθύνη.

Γιατί θέλουμε να ζούμε σαν άνθρωποι σκεπτόμενοι & ελεύθεροι. Έτσι θα μπορέσει να δημιουργηθεί ένα μεγάλο κίνημα – μέτωπο για την απελευθέρωση της χώρας & της κοινωνίας στο οποίο εμείς θα συνεισφέρουμε βοηθώντας με τις δικές μας δυνάμεις.

 
Επαγρυπνούμε & συμμετέχουμε
Ο αγώνας για την απελευθέρωση της χώρας & της κοινωνίας συνεχίζεται.
 
 
 
Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 197 επισκέπτες και κανένα μέλος