Κατέπεσαν στο δικαστήριο όλες οι κακουργηματικές κατηγορίες

 

Αθώοι οι κατηγορούμενοι για τα γεγονότα της “Μαύρης Τρίτης” στην Κερατέα, στις ημέρες που η Κερατέα διεκδικούσε το δικαίωμα να μη γίνει χωματερή, με σύσσωμο τον λαό της Κερατέας να μάχεται.

Ο καλλικρατικός πλέον Δήμος Λαυρεωτικής, που υπάγεται και η Κερατέα, ανακοίνωσε το αποτέλεσμα με δελτίο τύπου το οποίο δημοσιεύουμε.

«Μετά από εφτά χρόνια, μετά από διαρκείς αναβολές, ολοκληρώθηκε (την προηγούμενη εβδομάδα) μετά από εξαήμερη ακροαματική διαδικασία, που ξεκίνησε στις 17 Νοεμβρίου του 2017, στο Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Αθηνών η σοβαρότερη ίσως από άποψη κατηγοριών δίκη, για τα γεγονότα του αγώνα της Κερατέας (11/12/2010-18/04/2017).

Στη δίκη, κατηγορούμενοι με βαρύτατες κατηγορίες, ήταν εφτά συμπολίτες μας από την Κερατέα και το Λαύριο.

Οι κατηγορίες αφορούσαν γεγονότα και συλλήψεις που έγιναν στις 8/02/2011 τη γνωστή πλέον στην κοινωνική μνήμη του Δήμου μας μαύρη Τρίτη, όταν διμοιρίες ΜΑΤ εισέβαλλαν στην πόλη της Κερατέας. Το δικαστήριο ΑΘΩΩΣΕ για όλες τις κακουργηματικές κατηγορίες ΟΛΟΥΣ τους κατηγορούμενους.

Η απόφαση του δικαστηρίου που βασίσθηκε σε μια επική αγόρευση για τους αγώνες της κοινωνίας μας από την εισαγγελέα. Είναι άλλη μια, αλλά με τεράστιο ηθικό βάρος ΔΙΚΑΙΩΣΗ του νόμιμου δίκαιου και ανυποχώρητου αγώνα μας.

Συνολικά κατέπεσαν στο δικαστήριο όλες οι κακουργηματικές κατηγορίες που αφορούσαν 4 κατηγορούμενους και όλες οι πλημμεληματικές που αφορούν και τους 7 κατηγορούμενους, εκτός μιας πλημμεληματικής για έναν κατηγορούμενο, για τον οποίο ασκήθηκε έφεση.

Την ακροαματική διαδικασία των έξι ημερών παρακολούθησαν πολλοί συμπολίτες μας, ενώ περίπου 20 από αυτούς ήταν μάρτυρες υπεράσπισης.

Ο Δήμος Λαυρεωτικής, όλες οι παρατάξεις χαιρετίζουν τη μεγάλη αυτή δικαστική νίκη, που προστίθεται σε μια αλλυσίδα τέτοιων δικών με θετικό αποτέλεσμα.

Εκφράζουμε δημόσια τις ευχαριστίες μας σε όλους όσους συμπαραστάθηκαν και συμπαραστέκονται σε αυτή τη φάση στους δικαστικούς αγώνες, ιδίως στους δικηγόρους και στην Ελληνική δικαιοσύνη.

Η δίκη αυτή ίσως ήταν η σημαντικότερη, όμως ας μην ξεχνάμε ότι απομένουν και άλλες ακόμη.

Η περιοχή μας, η Κερατέα, ο Δήμος μας δικαιώνεται σε κάθε επίπεδο για το μεγάλο αγώνα, που έδωσε και δίνει από το 1996 έως σήμερα, και ιδιαίτερα τις 128 ημέρες».

ΔΗΜΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

 

Αναδρομή...

Το κρύο εκείνο βράδυ της 11ης Δεκεμβρίου του 2010 ήταν και το τελευταίο που η Κερατέα κοιμόταν ήσυχη αλλά και ελεύθερη. Έξω χιόνιζε και το θερμόμετρο έδειχνε μείον. Σε μερικές ώρες θα ξημέρωνε Σάββατο και οι περισσότεροι δεν είχαν να πάνε στη δουλειά. Οι μόνοι που σίγουρα δεν κοιμόντουσαν, βρίσκονταν μέσα σε ένα ξύλινο φυλάκιο πάνω στον λόφο του Οβριόκαστρου, λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη. Είχαν επιφορτιστεί με ένα και μοναδικό καθήκον: Να ειδοποιήσουν ολόκληρη την κοινωνία της Κερατέας σε περίπτωση κινδύνου. Ενός και μόνο συγκεκριμένου κινδύνου που ήταν πλέον προ των πυλών και τους πλησίαζε.

Οι δείκτες των ρολογιών έδειχναν 04:30 το πρωί όταν όλες οι εκκλησίες άρχισαν να χτυπάνε τις καμπάνες τους. Λίγο αργότερα άρχισαν να ηχούν οι σειρήνες του πολέμου. Την ίδια στιγμή, αυτοκίνητα του δήμου με μεγάφωνα περνούσαν από κάθε γειτονιά καλώντας τον κόσμο στους δρόμους. Σε κάθε σκοτεινό σπίτι, τώρα άνοιγε και ένα φως. Οι κάτοικοι όμως της Κερατέας δεν πιάστηκαν στον ύπνο. Δεν ρώτησαν ούτε μια στιγμή για ποιόν χτυπάει η καμπάνα. Γνώριζαν όλοι προς τα που έπρεπε να τρέξουν και ποιος είναι ο κίνδυνος. Άλλωστε τον περίμεναν από χρόνια. Ένα περίπου τέταρτο μετά, το ίδιο μήνυμα είχε φτάσει σε όλα τα κινητά: «Τα ΜΑΤ ήρθαν στο Οβριόκαστρο. Συμπατριώτες, όλοι τώρα αμέσως να κινηθούμε στο Οβριόκαστρο για να σώσουμε την πόλη μας. Η χωματερή δεν πρέπει να περάσει».

Το πρώτο αίμα στην λεωφόρο Λαυρίου δεν θα αργούσε να χυθεί. Από τις πρώτες ώρες ξεσπούν οδομαχίες μεταξύ των κατοίκων και των αστυνομικών δυνάμεων που εγκαινιάζουν εκεί την “Αύρα”·
Tο θωρακισμένο όχημα εκτόξευσης νερού με πίεση. Αρκετοί κάτοικοι, ακόμα και ηλικιωμένοι, τραυματίζονται σοβαρά...

 

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 1305 επισκέπτες και κανένα μέλος