Σε αποσυσπείρωση και διαμελισμό των τοπικών κομματικών οργανώσεων οδηγούν οι εσωκομματικές διενέξεις που δημιουργούνται στις δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές, λόγω των διαφωνιών στις επιλογές προσώπων, από τα κεντρικά κομματικά όργανα...

Σε αποσυσπείρωση και διαμελισμό των τοπικών κομματικών οργανώσεων οδηγούν οι εσωκομματικές διενέξεις που δημιουργούνται στις δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές, λόγω των διαφωνιών στις επιλογές προσώπων, από τα κεντρικά κομματικά όργανα.

Το φαινόμενο δεν είναι καινοφανές και η γέννησή του συμπίπτει με τη γέννηση των τοπικών κομματικών οργανώσεων, η επάνδρωση και στελέχωση των οποίων συχνά επιτυγχάνεται χάριν σκοπούμενης μελλοντικής επιδίωξης αξιωμάτων και ιδιαίτερα στο επίπεδο της τοπικής Αυτοδιοίκησης. Οι τριβές που δημιουργούνται μεταξύ των διαφόρων ομάδων – τριβές που σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν καταλήξει σε τεκτονικές ρωγμές – επιφέρουν, αυτονόητα, ζημιά στους κομματικούς φορείς, την οποία τα κόμματα, παραδόξως, δεν έχουν αντιληφθεί.

Οι διασπαστικές τάσεις που δημιουργούνται απ’ αυτές τις αποσυσπειρωτικές φυγόκεντρες δυνάμεις, είναι καθοριστικές στην κατ’ ουσίαν αποσύνθεση της κομματικής οντότητας.

Οδηγούν στο ξεχαρβάλωμα των κομματικών μηχανισμών και στην άρρυθμη λειτουργία τους.

Η λύση ΔΕΝ είναι η στρατιωτική πειθαρχία. Δεν είναι η «τυφλή υπακοή» στις «δημοκρατικά και καταστατικά» ειλημμένες αποφάσεις, υπό τη δαμόκλειο σπάθη της διαγραφής ή άλλης ποινής.

Η λύση, υπό το παρόν καθεστώς υπόδειξης κομματικών υποψηφίων, είναι η διαβούλευση με τα τοπικά όργανα, η αναλυτική έλλογη και πειστικά αιτιολογημένη απόδειξη της ορθότητας της συγκεκριμένης απόφασης και τέλος, η ανοχή μέχρις ότου εκ του αποτελέσματος, αποφανθεί η εκλογική βάση.

Διαγραφές και «παραιτήσεις»

Χαρακτηριστική περίπτωση είναι η Βούλα (αλλά και η Παλλήνη, η Βουλιαγμένη και η Νομαρχία Ανατολικής Αττικής) για να κορφολογήσω.

Στη Βούλα είχαμε παραίτηση – γνωστή σ’ εμάς από την περασμένη εβδομάδα – του Προέδρου της Τοπικής Επιτροπής της Ν.Δ. Βούλας, Μάρκου Ράπτη.

Ο Μάρκος Ράπτης και το μεγαλύτερο μέρος της τοπικής επιτροπής, εξ όσων γνωρίζουμε, πρόσκειται στον Άγγελο Αποστολάτο, (πρώην Δήμαρχο και εκλεκτό κατά περίπτωση, της Ν.Δ.) Τα κεντρικά και αποφασιστικά όργανα της Ν.Δ. ως γνωστόν, με γενική ρήτρα του ήδη εκλεγμένου – επίσης κατά περίπτωση – της Ν.Δ., υποστηρίζει τον Δήμαρχο Γεώργιο Μάντεση.

Αλλά και το ΠΑΣΟΚ στη Βούλα (και όχι μόνο) δεν πάει πίσω. Αντίθετα είναι πιο «σκληρό» και πιο νεφελώδες, αφού χωρίς να υποστηρίζει κανέναν εμφανώς διέγραψε γραμμένους και… άγραφους γιατί δεν πειθάρχησαν στους ψιθύρους των «με δημοκρατικές και καταστατικές διαδικασίες» αποφάσεων, αφανούς και απαράδεκτης, από τον ενδιαφερόμενο, υποστήριξης.

Σε επιστολή που μας απέστειλε ο παραιτηθείς και διαγραφείς εκλεγμένος Γραμματέας της Δ.Ο. ΠΑΣΟΚ Βούλας, Pάφι Kάραγιαν, λέει μεταξύ άλλων:

«Παλαιοκομματικοί μηχανισμοί προσπαθούν να επιβάλουν μία επιλλογή HTTAΣ για την πόλη μας και τους κατοίκους της».

Γιατί δεν λέει και το 1978 και το 1982, 1986,1990 και λιγότερο το 1994 που λίγο έλειψε να πάρει το Δήμο μεν, με την υποστήριξη των «ανταρτών» της Ν.Δ. δε, που κατά περίπτωση γίνονται «κομματικοί» και πειθαρχημένοι.

Θυμηθείτε το 1998, που ο επίσημος υποψήφιος της Ν.Δ. πήρε μόνο 19,5% γιατί οι περισσότεροι πήγαν με τον ανεξάρτητο τότε και σήμερα χρισμένο!...

Ιστορίες για αγρίους…!

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 377 επισκέπτες και κανένα μέλος